http://facebook.com/JenniePetterssonArt

måndag 18 januari 2016

Kol, gospel och snagg.

I mitt senaste inlägg skrev jag om att jag skulle börja måla i akvarell. Jag har inte hunnit måla så mycket, men det lilla jag har gjort har inte gett några strålande resultat. Det där med att måla vackra böljande bakgrunder med vått-i-vått-teknik är jättesvårt! Kollar man på videoklipp på YouTube så ser man hur folksveper lätt med penseln över blött papper, och vips blir det vackra himlar, åkrar och hav alldeles av sig själv, de behöver inte ens anstränga sig. Det ser ut att vara lätt som en plätt, men det är det inte alls. Mina bakgrunder är jättefula än så länge, där har jag mycket jag behöver jobba på! Däremot blev jag nöjd med björkarna jag hade i förgrunden.


En teknik som däremot passar mig som hand i handske är kolteckning. Jag gjorde några försök innan helgen, och där funkade allt från första stund. Jag kände direkt att det är "min grej". Det här är mina tre första försök att teckna med kol, och jag blev faktiskt riktigt nöjd med dem. Tålamod är ju inte min starkaste sida, så att hitta något som funkar direkt på första försöket är ju roligt.


-"Men människa, gör du inte annat än ritar?" tänker du nu. Jodå, jag gör annat också. I dag roar (?) jag mig med att städa undan julen, och i kväll övar vi med gospelkören Body & Soul. 20/2 har vi en konsert tillsammans med Samuel Ljungblahd, så vi övar inför det. Det kommer att bli en riktigt bra konsert, så om du inte redan har köpt biljetter dit så ska du nog skynda dig och göra det!

Länk till att köpa biljetter via Ticnet har du här;
http://www.ticnet.se/event/body-soul-biljetter/403035

Duett med Samuel & mig i januari 2014. Foto; Ulrika Granberg Norling.

Just ja, jag har ju kapat av mig håret sen sist också. Det var alldeles nödvändigt, eftersom det var jätterisigt och en del av det brann upp vid lucia. (Frissan blev alldeles förskräckt när jag berättade, men själv satt jag bara och skrattade. Det växer ju ut igen.)

Jag har inte riktigt vant mig, och vet inte riktigt vad jag tycker om frisyren. Stundvis tycker jag det är snyggt, men för det mesta känner jag mig väldigt tantig. För att inte få tantlooken behöver jag forma till topparna med plattång och lite vax, men det är inget jag har tid och lust att göra varje gång jag har haft mössa på (vilket jag har haft flera gånger om dan nu när det har varit -23 grader). 
Jag överväger att snagga av det riktigt kort istället med rakad nacke och riktigt spretrufs upptill. Då behöver man inte hålla på att fixa med frillan, då ser det rätt ut direkt när man sliter av sig mössan ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar