http://facebook.com/JenniePetterssonArt

söndag 21 februari 2016

Gospelhög!

"Gospelhög" är ett uttryck som används flitigt av gospelsångare för att beskriva känslan man har efter att ha gjort en härlig och intensiv gospelkonsert; man är hög som ett hus av adrenalinpåslaget, ösiga gospelvampar går på repeat i ens huvud, och trots att kroppen är trött & slut så är man ändå på högvarv och kan omöjligt gå och lägga sig! Alla som sjunger i gospelkör känner nog igen sig, och de som dessutom har haft en konsert ihop med energiknippet Samuel Ljungblahd någon gång känner garanterat igen sig extra mycket!

Foto: Samuel Hector.

Min gospelkör Body & Soul hade det stora nöjet att få ha en konsert ihop med ovan nämnda Samuel Ljungblahd i Västerås Konserthus i går, 160220. Medverkande musiker var Samuel Hector på piano, Börge Lindgren på hammond, Johan Hultman på trummor, Fredrik Owman på bas och Fredrik Kolsmyr på gitarr. Ljudet sköttes av Larsa Backman. Vi körde mest låtar från Samuels senaste platta, men också ett par av hans lite äldre låtar. Med på repertoaren var såklart också "Joyful, joyful", sången han sjöng på prins Carl Philips vigsel i somras.

Foto: Lennart Klaar.


Dagen innan hängde hela konserten löst för min del, för då låg jag med feber och hostade så fort jag försökte prata. Just då kändes det som om det skulle vara en omöjlighet att rösten skulle klara en gospelkonsert nästa dag. Jag la mig tidigt och hoppades på ett mirakel. Nästa morgon ringde klockan, jag tog väskan med scenkläder och tamburinen och åkte iväg och hoppades på det bästa. I väskan fanns även febernedsättande, halstabletter och narkotikaklassad hostmedicin, samt en termos med min häxbrygd av ingefära, citron, honung & vitlök.

Vi repade ihop med Samuel och bandet under förmiddagen. Då sparade jag rösten och satt bara tyst i bänken nedanför och smuttade på min häxbrygd och höll tummarna. Först när vi skulle ställa in alla nivåer i ljudanläggningen anslöt jag till kören och började sjunga, och till min stora glädje märkte jag att rösten bar!


Foto: Jennie Pettersson.

Det blev en grym konsert, och jag är inte ett dugg förvånad. Det blir alltid grymma konserter med Samuel! Det var nästan utsålt i Konserthuset, bara några enstaka platser gapade tomma. Publiken var med på noterna och sjöng glatt med när Samuel uppmanade till allsång, en del stod upp och dansade.

En av låtarna gjorde vi lite mer avskalat med bara Samuel ihop med sex sångare från kören, och jag var en av de lyckliga. Just innan vi skulle sjunga den berättade Samuel för publiken att han aldrig hade sjungit den live för publik, så det blev världspremiär för den där och då. Wow, det är inte illa att få vara delaktig i en världspremiär ;) För er som har Facebook finns låten att lyssna på på gospelkören Body & Soul´s sida; https://www.facebook.com/Body-Soul-100155200046656/

Foto: Lennart Klaar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar