http://facebook.com/JenniePetterssonArt

tisdag 8 mars 2016

- "Det har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag alldeles säkert!"

I dag är det Internationella kvinnodagen, och då känns det ju extra skönt att just i dag göra en sak för första gången och upptäcka att det gick bra, att en kvinna kan reda sig själv :)
Man kan ju säga som Pippi Långstrump;
- "Det har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag alldeles säkert!"

Tidigare har jag målat en tavla som jag blev nöjd med, men så märkte jag att kilramen som duken var uppspänd på hade blivit vind och skev. De diagonala hörnen diffade ett par centimeter, så om tavlan hängde på en vägg så svävade ena hörnet ett par cm framför väggen.

Här ser ni hur hörnet svävar ovanför bordet 
när ramen ligger på köksbordet.

Jag fick tips om att prova att fukta tavlan och lägga den med tyngder, för att kanske få den rak igen. Det funkade inte. Enda sättet att rädda den var att pilla loss duken från den befintliga kilramen för att sedan spänna upp den på en ny. Jag beställde en ny stabil kilram, en duktång och en häftpistol från www.zinkvit.se

Gamla klena budgetramen jämfört med den nya, rejäla.

Sen var det bara att pilla loss duken från den gamla ramen och spänna upp den på den nya. Lite pilligt var det, och svårt att få duken så spänd som den skulle vara. Hörnen var inte helt oväntat det svåraste momentet, speciellt när duken redan är målad och färgen har gjort den ganska styv och stel. Jag tycker ändå de blev godkända, speciellt med tanke på att det var första gången jag gjorde det. Nu går min tavla att hänga upp, och är i säljbart skick :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar